بسیاری از خورشتها هستند که مختص یک قوم و منطقه از کشور است اما خورشت قیمه یکی از پرطرفدارترین خورشتهای ایرانیهاست و در سراسر کشور تهیه میشود. معمولا این خورشت را در قابلمه تهیه میکنند و نیاز است زمان زیادی را منتظر بمانید تا آماده شود. طرز تهیه خورشت قیمه در پلوپز بسیار راحتر از قابلمه است و وقت شما را کمتر میگیرد. به همین دلیل ما در این مقاله تصمیم گرفتیم طرز تهیه خورشت قیمه در پلوپز را به شما آموزش دهیم. اگر از طرفداران این غذای مجلسی و لذیذ هستید، ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
طرز تهیه خورشت قیمه در پلوپز
ممکن است با خودتان بگویید مگر میشود که خورشت را در پلوپز آماده کرد؟ پاسخ ما به شما مثبت است. شما میتوانید همه خورشتها را در پلوپز درست کنید اما ما در این مقاله میخواهیم تنها طرز پخت خورشت قیمه در پلوپز را به شما آموزش دهیم. اما چگونه؟ خوشبختانه در سالهای اخیر، پلوپزهای چندکاره وارد بازار شدهاند و کار آشپزی را برای خانمهای خانهدار و به خصوص خانمهای شاغل راحت کردهاند. در گذشته پلوپزها تک کاره بودند و تنها میتوانستید در آنها برنج بپزید، اما با روی کار آمدن پلوپزهای دیجیتال و چندکاره، قابلیتهای پلوپزها نیز بیشتر شد و به یک وسیله ضروری آشپرخانه تبدیل شد.
طرز کار با پلوپزها اصلا کار سختی نیست و لازم نیست وحشت کنید. برای یادگیری طرز پخت خورشت قیمه در پلوپز کافیست ابتدا یک پلوپز چندکاره باکیفیت داشته باشید. چرا میگوییم پلوپز چندکاره باکیفیت؟ به این دلیل که همه پلوپزها قابلیت پخت خورشت را ندارند بنابراین باید در هنگام خرید به این موضوع دقت کنید. همچنین بهتر است در ابتدا یک پلوپز با کیفیت و حرفهای با یک قیمت بالاتر خریداری کنید تا اینکه یک پلوپز معمولی بخرید که در مدت کوتاهی نیاز به تعمیرات پلوپز پیدا کنید.
برای پخت قیمه در پلوپز لازم است از قبل موارد لازم را آماده کنید. مواد اصلی قیمه را همه میدانند اما در برخی از مناطق کشور، علاوه بر مواد اصلی، مواد دیگری نیز به آن اضافه میکنند که کاملا سلیقهای است و به خودتان بستگی دارد. ما در این بخش، به مواد پایه و اصلی خورشت قیمه اشاره میکنیم. اگر دوست داشتید که مواد دیگری مانند آلو و … را به آن اضافه کنید، طبق سلیقه خود میتوانید اینکار را انجام دهید.
مواد لازم برای خورشت قیمه
- گوشت قرمز خورشتی: 500 گرم
- لپه: 250 گرم
- پیاز: 2 عدد متوسط
- لیمو امانی: 2 عدد (با توجه به سلیقه خودتان میتوانید آن را کم یا زیاد کنید)
- زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
- رب گوجه: دو قاشق غذاخوری
- روغن: به مقدار لازم
- ادویه جات (نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری و هر ادویه مخصوصی که طیق سلیقه خود استفاده میکنید): به مقدار لازم
- سیب زمینی (برای خلال کردن): دو عدد (باتوجه به سلیقه خودتان میتوانید تعداد سیب زمینیها را کم یا زیاد کنید)
طرز تهیه پخت خورشت قیمه در پلوپز به این صورت است که ابتدا باید از منوی پلوپز، گزینه Deep try را انتخاب کنید سپس مقداری روغن را درون دیگ پلوپز بریزید و بعد پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تفت بخورد. حالا نوبت اضافه کردن گوشت است. برای اینکه بوی بد گوشت از بین بروید حتما آن را برای چند دقیقه با پیاز سرخ کنید و ادویه جاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم به همراه رب گوجه را به گوشت اضافه کنید و بگذارید تا جذب هم شوند.
حالا نوبت اضافه کردن لپه است. بعد از آنکه لپه را به سایر موارد درون پلوپز اضافه کردید، لیمو امانیها را درون دیگ بریزید و مقداری آب جوش را به آن اضافه کنید. اکنون لازم است که از منوی پخت پلوپز، گزینه Bake را انتخاب کنید و در پلوپز را ببندید و اجازه دهید که خورشت قیمه شما آماده شود. در انتها و زمانیکه خورشت شما جا افتاد، آن را درون یک کاسه بریزید و سیب زمینیها را که از قبل سرخ کردید روی آن تزئین کنید. به همین راحتی و بدون هیچ مشکلی، میتوانید انواع خورشتها را در پلوپز آماده کنید.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم به زبانی ساده طرز پخت خورشت قیمه در پلوپز را به شما آموزش دهیم. یادتان باشد که به همین راحتی میتوانید تمام خورشتها را در یک پلوپز چندکاره، آماده کنید. فقط به این نکته توجه کنید که پلوپز شما قابلیتهای لازم را که میخواهید از آن استفاده کنید را داشته باشد. در مقاله قبلی درباره طرز پخت برنج در پلوپز نیز صحبت کردیم اگر در پخت مشکل دارید حتما سری به آن مقاله بزنید.